14 Februari - Valentine's day by Belgian Chocolate Dreams

Valentine's Day 2007 !! Eveneens voor Belgen die hun vrienden of familie rond Kaapstad wensen te verrassen kan u bij ons bestellen en wij leveren : tweyntjes@sentechsa.com Heerlijke Belgische Callebaut pralines, Homemade by Patrick Weyn
1 Comments:
Chocolade:
De trots van België
Wat zou het leven zijn zonder chocolade? Een triestige zaak, als je
het ons vraagt. De meeste Belgen zijn het daarmee eens. Een Belg eet
gemiddeld 18 kilo chocolade per jaar. Of het nu gaat over repen
chocolade, choco, chocomelk, pralines of koekjes... Maar België is
dan ook het land van de chocolade. Het is iets waar we trots op mogen
zijn.
Voor veel toeristen hoort pralines kopen gewoon bij een bezoek aan
België. De praline werd dan ook in België uitgevonden. In 1912 vonden
de bakkers van Neuhaus het snoepje uit. Neuhaus is nu nog altijd een
bekende maker van pralines en ander snoep van chocolade. Ook de
pralines van de merken Leonidas en Godiva zijn erg bekend. Nergens
smaakt de chocolade fijner dan bij ons.
Mexico
Toch is chocolade zelf geen Belgische uitvinding. Chocolade werd
uitgevonden door de Azteken. Dat is een volk van indianen uit Mexico.
Hun chocolade was helemaal anders dan de onze. Ze deden er geen
suiker bij. Bij hen was chocolade een zout en vrij pikant goedje. Nu
nog kan je in Mexico kip in saus van chocolade eten.
Spanjaarden
De Spanjaarden veroverden Mexico in de 16de eeuw. Ze brachten de
chocolade mee naar Europa. Daar kwam een slimmerik op het idee er
suiker bij te doen. Zo werd het snoep snel geliefd in alle landen van Europa.
En Patje gaat het zoo veranderen dat !!! weldra!! hier een item staat over Afrika (Zuid Afrika om met te beginnen)
Bonen
Chocolade wordt gemaakt van de bonen van de cacao-boom. Die bomen
groeien in de warme landen van het zuiden. De bonen worden gedroogd
in de zon. Daarna worden ze in fabrieken geroosterd en gemalen. Zo
blijft er poeder over.
Soorten
Chocolade is een mengeling van cacao-poeder, cacao-boter, melkpoeder
en suiker. In melk-chocolade zit meer melkpoeder dan in pure
chocolade. In witte chocolade zit wel cacao-boter maar geen
cacao-poeder.
Dokters
Vroeger werd chocolade zelfs door dokters voorgeschreven. Ze
geloofden dat het hielp tegen allerlei ziekten en kwaaltjes. Een echt
geneesmiddel kan je chocolade echter niet noemen. Er
zitten wel heel wat nuttige stoffen in zoals ijzer en vitamines.
Chocolade is dus niet alleen een lekkernij. Het is ook best voedzaam.
Troost
In chocolade zitten ook een paar opwekkende stoffen. Zit je een
beetje in de put? Dan helpt in een reep chocolade bijten. Het kan je
wat troost geven. Zo kan je zelfs verslaafd raken aan chocolade. En
dat is minder goed. Door de suiker is veel chocolade eten toch niet
zo gezond.
Pleisters
Voor een verslaving aan chocolade is er nu al een oplossing. Je kan
er pleisters voor op je lichaam kleven. Die kleef je bijvoorbeeld op
je pols. Je moet er dan gewoon af en toe eens aan ruiken. Je zin in
chocolade en andere snoep zou dan al over zijn. Je vindt de pleisters
bij de apotheker.
En ben je nog niet verslaafd? Wel er is maar één oplossing bestellen en Patje levert : tweyntjes@sentechsa.com Heerlijke Belgische Callebaut pralines, Homemade by Patrick Weyn
Post a Comment
<< Home